سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چگونه تقویم محتوایی ایجاد کنیم؟

برای ایجاد تقویم محتوا باید موضوعات محتوایی خود را مشخص کنید. می‌خواهید در چه زمینه‌ای محتوا تولید کنید؟ قبل از شروع کار و ایده‌پردازی درباره یافتن موضوعات محتوایی باید بدانید قرار است تولید محتوا، شما را به چه اهدافی برساند.

می‌خواهید چیزی بفروشید؟ جنبه‌های جذب مخاطب و آگاهی برند برایتان مهم است؟ دریافت ترافیک ارگانیک یا بهبود سئو مدنظرتان است؟

اگر می‌خواهید محصولی را بفروشید، تولید محتوا باید روی محصول جدید متمرکز شود. هدف مشخصی برای بعد از بازید مخاطبین ندارید؟ نمی‌دانید چه چیزی را برای فروش به آن‌ها ارائه کنید؟

مخاطبین اصلی و اهداف فروش را مشخص کنید

بنابراین در قدم اول؛ به سراغ محصولات و ایده‌های فروش خود بروید. به عنوان مثال؛ می‌خواهید یک محصول نرم‌افزاری را به فروش برسانید یا محصولی فیزیکی؟ سپس مخاطبین هدف خود را مشخص کنید. یادتان باشد که همه مخاطبین یکسان نیستند. برخی برای هر گونه خریدی آماده‌اند و برخی برای تبدیل شدن به مشتری بالقوه نیاز به صرف زمان و تلاش بیشتری دارند.

برای مشخص کردن مخاطبین هدف به مشتریان فعلی خود دقت کنید. کمک گرفتن از بخش فروش کسب‌وکارتان هم شما را زودتر به نتیجه می‌رساند. بررسی رقبای کسب‌وکار و تعیین پرسونای مشتریان هم از دیگر روش‌های سودمند به شمار می‌روند.

زمانی که اهداف محتوایی خود را مرتب و تدوین می‌کنید؛ برای آن‌ها اولویت در نظر بگیرید. همینطور از پرداختن به چندین هدف همزمان بپرهیزید، چون تمرکز روی اهداف را برایتان سخت می‌کند. از تقویم فارسی یار نیز میتوانید کمک بگیرید.

ایده‌پردازی‌های محتوایی را یادداشت کنید

زمانی که اهداف فروش و مخاطبین واضح باشند خیلی راحت می‌توانید به دنبال ایده‌پردازی محتوایی بروید و موضوعات مرتبط و مدنظرتان را جمع‌آوری کنید. از طوفان فکری برای پیدا کردن ایده‌های محتوایی جدید در کسب‌وکارتان کمک بگیرید. مثلا زمان را روی پانزده دقیقه تنظیم کنید و فکر کنید که مخاطبین شما به چه محتواهایی علاقه‌مند هستند و برایشان جذابیت دارد. تمامی این گزینه‌های را یادداشت کنید.

از جستجوگر گوگل کمک بگیرید. کلمات کلیدی کسب‌و‌کارتان را جستجو کرده و به عبارات موجود در بخش خودکار تکمیل شونده گوگل دقت کنید. این عبارات پیشوندی یا پسوندی می‌توانند برخی از ایده‌های محتوایی شما را تشکیل دهند.

اطلاعات را در یک فایل متمرکز ذخیره کنید

تمامی ایده‌ها را در یک فایل اکسل وارد کنید. این فایل راهنمای شما برای تدوین تقویم محتوایی خواهد بود. البته ممکن است در ماه‌ها و هفته‌های بعدی، ایده‌ها اندکی تغییر کنند. عواملی مثل میزان بازدیدها یا تعامل مخاطبین، ترافیک‌های ورودی، کلمات کلیدی برتر و ترند روی ایده‌ها اثر می‌گذارند. اگر در ماه‌های بعد کلمات کلیدی جدیدی یافتید، آن‌ها را هم به فایل اکسل خود اضافه کنید.

تقویم محتوای کسب‌وکارهای مختلف یکسان نیستند. ممکن است شما در کسب‌وکارتان به برخی از پارامترهای اصلی اهمیت بیشتری بدهید. بنابراین باید تقویم محتوایی را بر اساس نیازمندی‌های خود تدوین کنید تا به نتیجه‌ای مطلوب برسید.

به طور کلی یک تقویم محتوا می‌تواند دارای ستون‌های اصلی زیر باشد:

  • عناوین محتوایی و ایده‌هایی که پیدا کردید
  • ایده‌هایی برای توسعه محتوا (در این بخش می‌توانید عنوان‌های پیشنهادی اصلی و فرعی برای تولید هر محتوا یا سوالات پرتکرار مخاطبین را درج کنید.)
  • کلمات کلیدی اصلی و فرعی مربوط به هر ایده محتوایی (اختیاری است)
  • نوع محتوا (استوری برای شبکه‌های اجتماعی، پست اینستاگرام، توییت و…)
  • فراخوانی به عمل (Call to Action) مورد نظرتان
  • تصاویر محتوا و منبع آن
  • نام مسئول (به عنوان مثال؛ اگر یک تیم تولید محتوا دارید باید مشخص کنید که چه کسی در حال نگارش یا تدوین این محتوا است)
  • وضعیت محتوا (در حال نگارش، ادیت، منتشر شده یا در حال به‌روزرسانی است)
  • ابزار ویرایش محتوا (اگر محتوا مربوط به وبلاگ است در ویرایشگر وردپرس و…)
  • آخرین تاریخ و مهلت پیش‌نویس محتوا
  • آخرین تاریخ و مهلت انتشار محتوا
  • پتانسیل ترافیک و رتبه بندی محتوا (برای درج در تقویم محتوایی وبلاگ اختیاری است و می‌توانید این اطلاعات را از طریق ابزارهای آنالیز کلمات کلیدی بدست بیاورید)

ممکن است به برخی از این اطلاعات نیاز داشته باشید و سایرین کاربردی در کسب‌وکارتان نداشته باشند. پس تقویم محتوایی را می‌توانید با گزینه‌های ارزشمند در کسب‌وکار خودتان پر کنید.

 

منبع:
https://www.yektanet.com/blog/9733/%D8%AA%D9%82%D9%88%DB%8C%D9%85-%D9%85%D8%AD%D8%AA%D9%88%D8%A7%DB%8C%DB%8C/